JM does not take responsibility for the translation

JM aluekehittäjäksi Herttoniemessä

News 5.8.2019 7.40

JM Suomi on ostanut keskeisellä paikalla sijaitsevan teollisuuskiinteistön Herttoniemestä, Helsingistä. Kauppa kirjataan vuoden 2019 kolmannelle neljännekselle. Uusi heinäkuun puolivälissä lainvoiman saanut asemakaava mahdollistaa 1000 asunnon kehittämisen nyt hankitulle kiinteistölle.

Kaupan arvo on noin 34 miljoonaa euroa ja se raportoidaan vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä JM International -liiketoimintayksikössä. Nyt tehdyn kaupan myötä JM omistaa koko kiinteistön ja saa samalla aluekehityskohteen 1000 asunnon rakentamiseksi Herttoniemessä.

Kiinteistö sijaitsee hyvällä paikalla Herttoniemessä lähellä uutta vuonna 2020 valmistuvaa Hertsi Lähipalvelukeskusta, jo olemassa olevaa Megahertsiä ja metroasemaa. Suunnitelmissa on rakentaa Herttoniemen entisen tehdasalueen tilalle uutta kaupunkirakennetta, jossa moderni ympäristöystävällinen rakennustapa muodostaa uudenlaisen korttelikaupunginosan.

− Tämä on yksi ensimmäisiä isompia strategisia hankintojamme, missä olemme olleet mukana jo laatimassa asemakaavaa. Olemme iloisia siitä, että asemakaava on nyt saanut lainvoiman, ja pääsemme kehittämään tavoitteenamme ollutta uutta elävää kaupunginosaa. Ensimmäisen asuinkerrostalokohteen myynnin aloitus on suunniteltu syksyksi, kertoo Markus Heino, JM Suomen toimitusjohtaja.

Vuodesta 2018 alkaen koko JM-konsernin asuntotuotanto siirtyi suunnittelemaan kaikki tulevat kohteensa Joutsenmerkin kriteerejä noudattaen. JM on näin ollen ensimmäinen pohjoismainen rakennusyhtiö, joka sertifioi koko omaperusteisen asuntotuotantonsa pohjoismaisen ympäristömerkin, Joutsenmerkin mukaisesti. Suomessa JM on ainoa rakennusyhtiö, joka on saanut Joutsenmerkin perusluvan (lupanumero 4089 0085) kerrostalotuotannolleen.

Lisätietoa:
Markus Heino, toimitusjohtaja JM Suomi Oy, 040 500 1263

Vertaa kohteita