JM does not take responsibility for the translation

Kodinrakentaja

Meille JM:läisille on äärimmäisen tärkeää, että rakentamamme asunnot muuttuvat asukkaiden myötä kodeiksi, joissa viihdytään. Niinpä meille ei ole yhdentekevää, kuka nämä kodit rakentaa. Haluamme esitellä ihmisiä työmaan arjen takana - todellisia sankareita, kodinrakentajia.

Onnikallion työmaalla raikuu nauru, kun työmaainsinööri Katariina Viitapohja poseeraa kuvaajalle. Olemme Espoon Leppävaarassa, uudella Puustellinkallion asuinalueella, jonka ensimmäinen asuintalo Onnikallio on.

Työmaainsinöörin toimenkuva on laaja ja vastuuta paljon. Katariina toimii työmaan vastaavan oikeana kätenä ja työskentelee muun muassa ennusteiden, tuotannonhallinnan ja työmaasuunnitelmien parissa. Kata vastaa myös Joutsenmerkistä Onnikalliossa ja on myös JM Suomen vastavalittu toimihenkilöiden luottamusmies.

Vaikka hommaa riittää, Kata on innokas oppimaan uutta.

”Rakennustyömaa on siitä kiva, kun aina voi oppia uusia asioita, tapoja tai menetelmiä tehdä. Asiat ja työtavat kehittyvät ja jokainen työntekijä tuo aina tullessaan sekä uusia hyviä ideoita, sekä vanhoja viisauksia. On hienoa saada tehdä töitä ihmisten kanssa, joilla on vuosien vankka kokemus pohjalla, sekä ottaa heiltä paljon oppeja omaa uraa ja kehittymistä varten. Nautin työskentelystä nimenomaan työmaalla.”

Kodinrakentaja Katariina ViitapohjaLähityöporukassaan Puustellinkalliolla Kata nauttii huumorista ja rennosta tekemisestä hyvin toimivassa tiimissä, jossa muita tuetaan ja autetaan. Jokainen kantaa vastuuta, tekee töitä tosissaan ja kunnioittaa rakentamisen laatua. Koteja tehdään kuin itselle.

Kata nauttii myös asiakaskontakteista. On innostavaa tavata tulevia asukkaita, joiden onnellisuuden ja innon näkee, kun he pääsevät näkemään uuden kotinsa ensimmäisen kerran. Silloin kokee itse onnistuneensa työssään.

”Yksi parhaita työmuistojani onkin erään uuden asunnon luovutustilaisuudesta. Asukas tuli erikseen palkatun tarkastajan kanssa asuntoon kanssani ja päätyi lopuksi kättelemään minua siitä, kuinka onnistunut asunto oli, eikä löytänyt edes yhtä kolhua seinänurkista.”

Kata päätyi rakennusalalle sattumalta kokeiltuaan töitä erilaisilla aloilla. Työmaiden meininki innosti ja johti alan opintoihin. Oma paikka on selkeästi löytynyt. 

Katariina vastasi visaisiin Kodinrakentaja-kysymyksiin:

Oma asumisunelmani:

Olemme juuri rakentaneet oman omakotitalon, kaksikerroksisen valkoisen puutalon isolla pihalla. Mutta ajattelen, että unelmakotini muuttuu elämän mukana. Nyt olen onnellinen nykyisessä talossani, mutta pystyn ajattelemaan itsen asumaan myös veden ja luonnon lähellä tulevaisuudessa, sekä jonain päivänä kerrostaloasunnossa ihanalla maisemalla lähellä palveluja. Minulle tärkeää on luonnonläheisyys, rauhallinen ympäristö sekä avara asunto, jossa näen helposti mitä kodissani tapahtuu ja pystyn keskustelemaan läheisteni kanssa.

Minua inspiroi juuri nyt:

1. Harrastukseni lentopallo

2. Perhe, koirani ja ystävät

3. Matkustelu

Paras neuvo, jonka olen saanut:

Pysy omana itsenäsi ja usko itseesi. Kohtele muita kuin haluaisit heidän kohtelevan sinua. Ja hymyile ja naura paljon, ei se elämä niin vakavaa ole.

Neuvoni tulevaisuuden Katariinalle eli mitä nykyinen Kata sanoisi 20 vuotta vanhemmalle itselleen:

Nauti elämästä ja tee sellaisia asioita, joista itse tykkäät. Tavoittele onnellisuutta, sillä se näkyy, huokuu ja tarttuu myös ympärilläsi oleviin. Muista matkustella paljon, nauttia tärkeistä asioita kuten ruoka ja hyvä seura. Rentoudu, tutustu mahdollisimman moneen kulttuuriin, ihmiseen ja tarinaan. Ole rohkea elämänvalinnoissasi.

Vertaa kohteita