JM does not take responsibility for the translation

Kodinrakentaja

Meille JM:läisille on äärimmäisen tärkeää, että rakentamamme asunnot muuttuvat asukkaiden myötä kodeiksi, joissa viihdytään. Niinpä meille ei ole yhdentekevää, kuka nämä kodit rakentaa.

Kodinrakentaja Kalevi Kyhälä

Puustellinkallio, uusi espoolainen asuinalue, tulee nousemaan leppävaaralaisen mäen laelle ja rinteille. JM Suomen Grand Old Gentleman, maanhankinnan ja aluekehityksen supertähti Kalevi Kyhälä, kävelee Puustellinmäen kallioilla. Kalevi on ollut mukana Puustellinkallion projektissa aivan alusta lähtien, ja sen hän jättää perinnökseen jäädessään eläkkeelle. 

Alueen hankintaan ja suunnitteluun on sisältynyt monia vaiheita alueen luontoarvoista ja historiallisista maamerkeistä tehdyistä perusteellisista selvityksistä yhteistyöhön Invalidisäätiön kanssa, jonka uutta koulukeskusta rakennetaan jo Puustellinmäen alarinteille. Pitkä työ on tehnyt projektista Kaleville kaikkein rakkaimman. ”Hankkeessa toteutettiin kaikki mahdolliset kaavoituksen vaiheet, ja olen lopputulokseen hyvin tyytyväinen. Hanke myös toteutettiin JM:n prosessien mukaisesti lähtien asukkaista ja heidän tarpeistaan. Uskon, että valmiissa asunnoissa on valoisat huoneet joista on upeat näkymät, ja siksi myös asukkaat ovat tyytyväisiä. Alueen valmistuttua kuljen tästä ohi voin ylpeänä todeta - me teimme sen!”

Kodinrakentaja Kalevi Kyhälä

Hankekehitysjohtajan työhön kuuluu tonttien hankinnasta neuvottelemista, investointiesityksiä ja alueiden kaavoitukseen osallistumista. Monenlaisten ristikkäisten vaatimuksien sovittelemista sovun aikaansaamiseksi. Työssä parasta Kalevin mielestä onkin, kun saa tavata mielenkiintoisia ihmisiä, joilla on vankat mielipiteet. ”Joidenkin mielestä kaavoitus on tuskaa ja usein onkin, mutta se on myös kiehtovaa ongelmanratkaisua ja uuden luomista. Työn tekee erityisen mielenkiintoiseksi kuunnella erilaisia mielipiteitä ja asiantuntijoiden perusteltuja näkemyksiä. Aina oppii uutta.”

Kalevin ura maanhankinnan ja kaavoituksen alalla on ollut pitkä. Maanmittausalan kesätöistä tie vei korkeakouluun, josta Kalevi valmistui lapsuuden unelma-ammattiinsa insinööriksi. Töitä on tehty niin valtiolla, kunnalla kuin yksityisellä sektorillakin. JM Suomen palveluksessa Kalevi on ollut vuodesta 2011 lähtien, ja nähnyt työyhteisön kasvun muutaman hengen tiimistä viidenkymmenen hengen tiiviiksi porukaksi.

”Kun tulin JM:lle, meitä oli Suomessa vain pieni porukka. Yhteistyö ruotsalaisten kollegojen kanssa oli tiivistä ja kommunikoimme pääosin ruotsiksi. Itse en ole mikään kielinero, mikä aiheutti monia pieniä kommelluksia. Osa niistä on hullunhauskoja ja loput aivan poskettomia. Loppu hyvin kaikki hyvin ja ainakin  minulla oli hauskaa!”, Kalevi kertoo.

Työyhteisöä mies kehuu innostuneeksi, huumorintajuiseksi ja päämäärätietoiseksi. Kalevi taas tunnetaan aina positiivisesta asenteestaan ja hauskoista jutuistaan. ”Huonoista vitseistäni, kaikki aina nauravat minulle!”, sanoo mies itse vaatimattomasti.

Mistä tunnetaan:
Kalevi on todellinen vanhan ajan herrasmies.

Mistä minua ei tunneta:
Notkeudesta

Mitkä kolme asiaa inspiroivat minua juuri nyt:
1. Lastenlapset
2. Elämän tarkoitus
3. Puutarhanhoito

Paras saamani neuvo:
Ole rehellinen – pyydä ja anna anteeksi!

Tutustu Puustellinkallioon tarkemmin täällä!

Vertaa kohteita