JM does not take responsibility for the translation

Joutsenmerkki-koti on arvoisesi valinta tulevaisuudelle

Ihmisten ympäristötietoisuus on kasvanut harppauksin. Uusin tutkimustieto ilmastonmuutoksesta saa meidät ajattelemaan yhä tarkemmin, miten kulutamme kallisarvoisia luonnonvaroja. Suuri osa asuntojen ilmastovaikutuksesta syntyy niiden lämmittämisestä. Kaikki Joutsenmerkki-kodit ovat energiatehokkuudeltaan A-luokkaa, joka on enemmän kuin tämän päivän rakennusmääräykset vaativat. Samalla testatut, valvotut ja ympäristöystävälliset rakennusmateriaalit ovat osa ponnisteluamme kestävämmän tulevaisuuden puolesta.
Joutsenmerkki-koti on ympäristöystävällinen ja energiatehokas vielä huomennakin. Se on mitattavaa arvoa, kun joskus tulevaisuudessa muuta saman ikäistä rakennuskantaa vertaillaan Joutsenmerkki-kotiin. Joutsenmerkki onkin korkoa kodille.

Asuntomarkkinat pirstaloituvat ja ihmisten vaatimukset kasvavat

Muuttoliike kasvukeskuksiin jatkuu ja sen myötä uudisrakentaminen on pysynyt vilkkaana erityisesti pääkaupunkiseudulla. Silti erittäin merkittävä osa rakennuskannasta koostuu 1960–80-luvuilla rakennetuista asuinrakennuksista, joita kaikkia ei ole vielä peruskorjattu. Tähän rakennusmassaan kohdistuu huomattava korjausvelka, jota ei voida jättää huomiotta.
Kaupungistumisen odotetaan jatkuvan Suomessa vielä ainakin kaksikymmentä vuotta. Tuolloin nyt hankkimasi Joutsenmerkitty-koti on jo vanhaa rakennuskantaa, joka kilpailee haluttavuudessaan uustuotannon kanssa. Onkin hyvä ajatella asuntoa hankkiessa myös sen jälleenmyyntiarvoa ja mahdollisia korjaustarpeita vastaamaan tulevaisuuden määräyksiin.

Kestävää rakentamista

Energian hinnan nousu sekä kiristyvät ympäristömääräykset ovat todellisuutta lähitulevaisuudessa. Rakennuksen toiminnallisuudessa ja materiaalivalinnoissa on mietittävä koko elinkaaren aikaista kestävyyttä ja päästöjä, sillä rakennuksilla on keskeinen rooli hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamisessa. Kun kiinteistö on rakennettu Joutsenmerkki-kriteerit täyttäväksi, niin sen arvo verrattuna muihin, samoina vuosina rakennettuihin kiinteistöihin, tulee säilymään paremmin. Sinulle Joutsenmerkki-asujana tämä on ominaisuus, joka syntyy jo rakennuksen alkuperäisen investoinnin aikana: muissa rakennuksissa on odotettavissa niin energian käyttöön kuin ympäristöteknologiaan liittyviä investointeja, joiden kustannusta on vaikea määrittää.

Energiatehokkuus vaikuttaa asunnon hintaan

Energiatehokkuuden merkitystä asunnon hintaan on tutkittu. Diplomi-insinööri Tuula Pennasen diplomityössä ”Energialuokan vaikutus asunto-osakkeen markkina-arvoon, 2015, Aalto-yliopisto”
Saatiin tutkimuksen tuloksena, että energialuokka voidaan nähdä asunnon hinnan muodostuksen arvotekijänä markkinahintaa muodostettaessa: energialuokan vaikutus asunnon pyyntihintaan on suurempi, kuin mitä energiankulutuksen ja -hinnan perusteella laskettaessa pitäisi olla.
 
Joutsenmerkki-rakentaminen mahdollistaa luonnon kannalta kestävämmän rakennetun ympäristön. Samalla Joutsenmerkki kertoo rakentamisen vastuullisuudesta ja läpinäkyvyydestä. Sinulle se merkitsee varmempaa hankintaa elämäsi suurimmassa investoinnissa, aitoa mahdollisuutta asua ympäristöystävällisemmin sekä mahdollisuutta arvioida paremmin oman kotisi rakentamiseen käytettyjä materiaaleja.
Me JM Suomi Oy:ssä luomme rakennettua ympäristöä, joka vastaa tulevaisuuden haasteisiin ja tarjoaa asukkailleen mahdollisuuden kestävään elämään.


Lue lisää Joutsenmerkki-kodeista
Joutsenmerkki »
Joutsenmerkki-kodissa ilo on läsnä joka kosketuksessa »
Uusi rakentamisen kulttuuri, jossa ympäristöystävällisyys on tarkastettua »


Vertaa kohteita