JM does not take responsibility for the translation

Joutsenmerkki-koti on osa kestävää yhteiskuntaa

Rakennamme ensimmäisenä Suomessa Joutsenmerkittyjä kerrostalokoteja omistusasumiseen – ja tarjoamme samalla asunnonostajalle mahdollisuuden sijoittaa asunnon lisäksi kestävän kehityksen mukaiseen kaupunkirakenteeseen ja ympäristöystävällisempään tulevaisuuteen. Joutsenmerkki-rakentamisen avulla haluamme tehdä asumisesta parempaa sekä ihmisen itsensä, että ympäristön kannalta.

Saimme helmikuussa 2018 Pohjoismaisen ympäristömerkin, Joutsenmerkin, perusluvan kerrostalotuotannollemme. Peruslisenssimme (lupanumero 40890085) on Suomen rakennusalalla ensimmäinen laatuaan. Vastedes kaikki JM Suomen omaperusteisesti eli alusta loppuun itse toteuttamat kerrostalokodit rakennetaan Pohjoismaisen ympäristömerkin, Joutsenmerkin, kriteerien mukaisesti. Siirtyminen Joutsenmerkkiin koski koko JM AB -konsernia, joka toimii Suomen ohella Ruotsissa ja Norjassa.

Ensimmäinen Joutsenmerkki-kohteemme valmistuu uuteen Keski-Pasilaan huhtikuussa 2020.

Jotta tuote tai palvelu voi saada Joutsenmerkin, sen on täytettävä Joutsenmerkin kriteerit, jotka perustuvat elinkaariajatteluun: ne ottavat huomioon merkittävimmät ympäristövaikutukset koko elinkaaren ajalta. Joutsenmerkki kertoo puolueettomasti tuotteen tai palvelun ympäristöystävällisyydestä.

Rakentamisessa Joutsenmerkki lisää koko projektin läpinäkyvyyttä: esivalitut, tutkitut materiaalit ovat tunnistettavissa rakennuksen valmistumisen jälkeenkin. Rakennusvaiheessa Joutsenmerkkiä hallinnoiva Ympäristömerkintä Suomi Oy myös tekee tarkastuskäyntejä työmaalla, valvoen näin kriteerien täyttymistä.  

Energiankulutuksessa Joutsenmerkitty talo on parasta A-luokkaa, joka ylittää rakennusalalla vaaditun energiatehokkuuden. Tämä on osa vähähiilistä rakentamista, jossa energiatehokkuuden ohella tarkastellaan myös materiaalien valmistuksen päästöjä.

Joutsenmerkki on Suomen tunnetuin ympäristömerkki ja viidenneksi arvostetuin brändi yli tuhannen brändin joukosta. Joutsenmerkittyjä tuotteita on Suomessa noin 10 000. Lue lisää Joutsenmerkistä täältä.

 

“Joutsenmerkki-rakentaminen mahdollistaa luonnon kannalta kestävämmän rakennetun ympäristön. Samalla Joutsenmerkki kertoo rakentamisen vastuullisuudesta ja läpinäkyvyydestä.”

 

 

Vertaa kohteita